www.justitia.3x.ro - Cererea nr. 5

Cererile depuse la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

TABEL ANEXE CEREREA Nr. 5

Anexa1 Anexa2 Anexa3

 

Inapoi la Curtea de Apel Constanta

HOME

INRODUCERE

CEREREA 1
CEREREA 2
CEREREA 3
CEREREA 4
CEREREA 5
CEREREA 6
CEREREA 7
CEREREA 8
CEREREA 9
CEREREA 10
CEREREA 11
CEREREA 12
CEREREA 13
CEREREA 14
CEREREA 15
CEREREA 16
CEREREA 17
CEREREA 18
CEREREA 19
CEREREA 20
CEREREA 21
CEREREA 22
CEREREA 23
CEREREA 24
CEREREA 25

CAUTA

SITEMAP

DOWNLOAD

CONTACT

 

 

Catre:

Curtea Eeuropeana a Drepturilor Omului

Cererea nr. 5 F-67075 Strasbourg

Dosar nr. 36684/2003 CEDEX Franta

 

Dovedirea ilegalitatii si netemeiniciei deciziei nr.1497/2000

 

Subsemnatul Ali Ibraim, fiul lui Ibram si Razie , nascut la 31.07.1965 în judetul Constanta – România , cu domiciliul în localitatea Cumpana , jud.Constanta, tata a doi copii minori, fara antecedente penale, urmare a referintei nr.36684/2003, va supun atentiei probe în sustinerea cauzei, în anexele alaturate si concluziile aferente de mai jos :

Domnule Presedinte,

Atacând cu recurs decizia nr.255 pronuntata de Curtea de Apel Constanta la 28.10.1999, Curtea Suprema de Justitie pune cauza pe rol în dosarul nr.106/2000 si stabileste primul (totodata si ultimul) termen abia la 6.04.2000 .

Judecata cauzei a durat mai putin de 5 minute , termen la care instanta suprema s-a pronuntat asupra recursului declarat de mine – vezi decizia nr.1497/2000 atasata alaturat la anexa 1 , pe care o voi concluziona în cele ce urmeaza :

Pagina 1

Instanta precizeaza ca a “examinat recursul declarat de inculpat”, însa, daca precizarea de mai sus este una reala si nu formala , în acest caz , aceasta “instanta suprema” merita un “brevet de inventator” pentru cele retinute în “capodopera sa”- 1497/6.04.2000.

Astfel ca , instanta retine ca: “s-a prezentat inculpatul , în stare de arest”, însa, instanta nu face referire la legalitatea retinerii inculpatului. Apoi constata lipsa victimei Ali Ghiulsen – aceasta asa cum am dovedit , a fost prezentata sub incidenta unui mandat de aducere silita la termenul 22.09.1998 . Pe toata durata judecarii fondului (cu exceptia termenului de mai sus) si apelului, victima a lipsit de la toate termenele stabilite, la care a fost legal citata . Deasemeni, instanta constata lipsa reprezentantului Spitalului Clinic Judetean Constanta si considerând procedura legal îndeplinita , dispune judecarea cauzei acordând cuvântul aparatorului meu . Acesta , solicita “admiterea recursului , punând concluzii cu privire la casarea hotarârii atacate si trimiterea cauzei la instanta de fond , întrucât din probele administrate nu rezulta cu certitudine vinovatia inculpatului” .

Având cuvântul “Procurorul cere respingerea recursului , vinovatia inculpatului fiind pe deplin stabilita”.

Dându-mi cuvântul , instanta ma-nvedereaza sa ma rezum prin a pleda vinovat sau nevinovat , la care am raspuns ca nu sunt vinovat , dupa care instanta a dispus sa fiu scos din sala si a trecut la o alta ordine . Repet : judecarea recursului a durat mai putin de 5 minute .

Revenind la decizie , instanta face referire la subsemnatul , la sentinta nr.135/1999 pronuntata de Tribunalul Constanta .

Pagina 2

În continuare , instanta face referire ca: “s-a computat arestul preventiv din durata pedepsei” , însa instanta nu face referire cât reprezinta durata arestului preventiv .

Apoi retine ca am fost obligat sa achit Spitalului Judetean Constanta contravaloarea celor 5 zile de îngrijiri medicale ocazionate de spitalizarea victimei în perioada 27.04.1997 orele 22 45 - 2.05.1997 orele 14 , data la care victima a fost externata vindecat (vezi anexa 6 , cererea nr.2) .

Instanta constata ca s-a retinut ca victima :”a fost invitata la locuinta inculpatului”(…..!) “acesta a constrans-o pe partea vatamata sa aibe relatii sexuale cu el amenintând-o cu cutitul.”

Deci, potrivit variantei instantei supreme , victima a fost violata sub amenintarea cutitului înainte de a fi înjughiata !...Însa în continuare instanta a retinut ca :”La aparitia partii vatamate inculpatul a aplicat o lovitura de cutit(…) a dezbracat-o si a întretinut cu ea , relatii sexuale ” .

Într-o româna autentica , aspectele precizate în cele doua citate de mai sus , se întelege ca instanta a retinut urmatoarea situatie de fapt :”pâna sa apara victima la locuinta mea , eu am constrans (probabil holograma victimei) sa aibe relatii sexuale cu mine (deci se întelege ca deja am savârsit infractiunea de viol , desi victima înca nu era în casa la mine) , sub amenintarea cutitelor! Deci , dupa ce mai întâi am violat “holograma victimei” , apare si victima , însa spre deosebire de holograma victimei pe care sustine ca am violat-o îmbracata (probabil ca , instanta ma considera dotat cu “picamar”) , dupa aparitia victimei , pe aceasta am înjughiat-o si am violat-o dezbracata.

În continuare , instanta arata ca , victima a fost transportata la Spitalul Judetean Constanta unde s-a constatat ca a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 25 zile de îngrijiri medicale si i-au pus viata în pericol .

Într-o româna autentica , din cele retinute de instanta mentionata mai sus , se întelege urmatoarea situatie de fapt :”la Spitalul Judetean Constanta la 27.04.1997 ora 22 45 victima a fost examinata clinic general si s-au constatat cele prescrise de medical legist în certificatul medico-legal nr.386/LR/din 7.05.1997 , adica : 1 plaga de 3 cm ; 1 plaga de 16 cm ; 2 plagi de 1 cm , victima suferind leziuni traumatice , ocazie cu care a fost spitalizata si a primit timp de 25 zile îngrijiri medico-chirurgicale si i-a fost pusa viata în pericol !”

Însa , analizând FOCG nr.19045/27.04.1997 (vezi anexa 5 , cererea nr.2) veti constata situatia reala , în care , în urma examenului clinic general , victima a fost diagnosticata cu : “plaga taiata în hipocondrul stâng , abdomen suplu mobil , cu respiratie usor sensibila dar fara leziuni traumatice , pentru vindecare , victima a fost internata în perioada 27.04.1997 orele 22 45 - 2.05.1997 orele 14 – data la care a fost externata vindecat (vezi anexa 6 , cererea nr.2) .

Daca situatia de fapt reala , urmare a examenului clinic general victima a fost diagnosticata fara leziuni traumatice , este evident ca victima nu a avut viata în pericol ca urmare a plagii înjunghiate-vindecare ce a necesitat 5 zile de îngrijiri medicale

În continuare , instanta suprema face referire la decizia nr.255/1999 pronuntata de Curtea de Apel Constanta si constata ca , instanta admitând apelul , a casat partial sentinta criticata si a redus pedeapsa aplicata infractiunii de lipsire de libertate de la 8 ani la 5 ani închisoare , ce s-a contopit cu pedeapsa aplicata pentru infractiunea de viol , urmând sa execut 10 ani de închisoare .

În continuare , instanta apreciaza ca sunt întrunite elementele constitutive ale infractiunilor de viol si lipsire de libertate , neexistând motiv de casare prevazut de art.385 9 pct.12 Cod procedura penala si astfel respinge recursul ca fiind neîntemeiat .

În explicatiile sale , instanta suprema retine urmatoarea situatie de fapt “cu forta probanta” :

•  din declaratiile partii vatamate si actul medico-legal , rezulta neîndoielnic savârsirea infractiunilor de catre inculpat, în locuinta acestuia la 27.04.1997 , însa , instanta omite sa aprecieze ca certificatul medico-legal a fost emis dupa 5 zile de la data la care victima a fost externata vindecat din spital , cât despre declaratiile victimei , aceasta nu a fost testata la detectorul de minciuni pentru a determina aflarea adevarului .

•  în continuare , cu un tupeu incalificabil , instanta retine ca au fost efectuate cercetari la fata locului , însa instanta nu verifica ca organul legal sesizat a fost învederat în acest sens la 28.04.1997 , iar organul de cercetare a fost o singura data la locul faptei la 19.09.1997 , a ridicat cutitul si în locul expetilor , a folosit victima sa faca constatari de specialitate , urmând a se stabili “corpul delict” dupa aprecierea victimei si nu ca urmare a examinarilor de specialitate .

•  deasemeni , instanta apreciaza vinovatia mea retinuta din declaratiile martorilor , însa instanta nu analizeaza aceste declaratii pentru a constata ca nici unul din martorii audiati nu au fost la fata locului în timpul savârsirii presupuselor fapte , iar despre fapte , martorii ( toti ) au precizat ca au aflat de la victima .

În aceste conditii , instanta suprema a retinut ca : “refuzul (inculpatului) de a recunoaste fapta neavând relevanta în ceea ce priveste realitatea faptelor” .

Deasemeni , instanta de fond a apreciat precizând : “Curtea de Apel si instanta de fond au motivat temeinic hotarârile în ce priveste situatia de fapt , în concordanta cu probele si au retinut încadrarea juridica corecta” .

Pagina 3

În continuare , instanta ma-ncarca cu cheltuieli judiciare(ca si instantele anterioare) si deduce durata arestului preventiv , adica 18.09.1997 – 15.11.1997 însa nu face referire la perioada 16.11.1997 – 6.04.2000 când am fost retinut ilegal , întrucât , asa cum am mai aratat , cel putin începând cu 16.11.1997 mandatul meu de arest preventiv nr.258/1997 a încetat de drept .

Astfel instanta mentionând “numele legii”decide :

•  respinge recursul declarat de mine împotriva deciziei nr.255/28.10.1999 a Curtii de Apel Constanta , ca nefondat .

•  deduce din pedeapsa timpul retinerii preventive de la 18.09.1997 la 6.04.2000 , considerând perioada 16.11.1997 – 6.04.2000 ca fiind legala .

•  ma obliga sa platesc 600.000 lei pentru cele 5 minute cat a durat judecarea cauzei , “capodopera” pentru care semneaza :

Presedinte

Judecator

Magistrat

Procuror

Mircea Aron

Silvia Caramihai

Bogdan Sârbulescu

Alexandru Cârstea

 

Oana Dorde

 

 

Asa cum am dovedit , instanta suprema nu a facut altceva decât sa execute ordinul de a fi condamnat , în plus , pentru a nu putea ataca aceasta “condamnare” la Curtea Europeana a Drepturilor Omului – Strasbourg , instanta a refuzat sistematic sa redacteze si sa-mi comunice “decizia”pronuntata (nr.1497/2000) .

Astfel , decizia nr.1497/6.04.2000 din anexa 1 alaturata , mi-a fost comunicata dupa ani de insistente , abia la 19.03.2003 – vezi anexa 2 alaturata , cu sprijinul Directiei Relatii cu Publicul si Cooperare cu Organizatii Neguvernamentale .

Crezând ca decizia nr.1497/2000 , a fost atasata fara comunicarea prealabila a subsemnatului la dosarul de penitenciar , pentru a intra în posesia acesteia , m-am adresat Biroului Evidenta a penitenciarului , însa Seful acestui Birou mi-a raspuns printr-o nota (vezi anexa 3 alaturata) ca :”Sentinta penala nr.1497/6.04.2000 a Curtii Supreme de Justitie nu se gaseste la dosarul de penitenciar “. Ulteri or, respectiv la 18.07.2003 prin adresa nr.B2-887si 902 - punctul 13, (vezi alaturat la anexa 3¹), penitenciarul Poarta Alba a recunoscut oficial precizând ca: „Nu figureaza la dosar decizia nr.1497/2000 a Curtii Supreme de Justitie”.

Dat fiind faptul ca sentin ta nr.135/1999 a instantei de fond a fost atacata cu apel care a fost solutionata prin decizia nr.255/1999 a Curtii de Apel , care la rândui a fost atacata cu recurs la instanta suprema , prin decizia nr.135/1999 si nr.255/1999 de fapt si de drept nu a fost stabilita prin decizia definitiva pronuntata de Curtea Suprema de Justitie si asa cum am aratat si dovedit , instanta suprema pronutând decizia nr.1497 la 6.04.2000 , aceasta decizie mi-a fost comunicata dupa 3 ani de la data pronuntarii deciziei, respectiv la 19.03.2003 odata cu adresa nr.4/B/2003 de Curtea Suprema de Justitie Sectia Penala .

Asa cum am dovedit , autoritatile din România , au dispus de libertatea mea printr-o decizie judecatoreasca prin care mi-au stabilit (definitiv)”vinovatia” , obligându-ma sa suport consecintele legale hotarâte însa fara sa-mi comunice timp de 3 ani decizia pronuntata , fapt ce mi-a îngradit drepturile legale privind atacarea acestei decizii pronuntate în numele legii Statului Român , la Curtea Europeana a Drepturilor Omului în termen de 6 luni .

Tinând cont ca , plângerile individuale pot fi adresate CEDO într-un termen care sa nu depaseasca 6 luni de la data când hotarârea instantei nationale a ramas definitiva , consider ca m-am încadrat in termen , întrucât decizia definitiva nr.1497/6.04.2000 mi-a fost comunicata la finele lunii Martie 2003 .

Întârzierea evidenta de 3 ani se datoreaza tot autoritatilor române , care pe de-o parte au ignorat dispozitiile art.310 alin.2 Cod procedura penala raportat la art.360 Cod procedura penala , iar pe de alta parte mi-au îngradit drepturile fundamentale , în sensul ca m-au pus în imposibilitate sa ma adresez la CEDO prin faptul ca eu nu am primit dispozitivul – continutul deciziei prin care am fost condamnat .

Iata de ce va rog sa admiteti judecarea acestor cereri - anexa la cererea înregistrata la nr.36684/2003 , apreciind ca întârzierea evidenta de 3 ani se datoreaza autoritatilor din România , asa cum am dovedit si acest aspect .

Va multumesc anticipat asigurându-va de înalta consideratie.

 

Data 28.05.2004

Semnatura

 

În atentia Domnului Presedinte al Curtii Europene a Drepturilor Omului.

 

   
 

Best view 1024 x 768 32 bpp

 CAUTA | SITEMAP | DOWNLOAD | CONTACT